Forside – Nordmannsgran er et miljøvenligt juletræ!

Nordmannsgran er et miljøvenligt juletræ!

Juletræer er gode til at binde CO2. De bruger stoffet i deres livsprocesser, og undervejs omdannes det til kulstof, der bliver siddende i stammer, grene og nåle. Over en 9-årig omdrift binder eller akkumulerer et nordmannsgranjuletræ omtrent 16 kg CO2 fra luftens atmosfære, når træets biomasse opbygges. Dette betyder, at i løbet af et år optager en hektar med nordmannsgraner cirka 13 ton CO2 fra luften afhængig af plantetal og sporandel.

 

Men det er omtrent dobbelt så meget som en hektar løvskov, der i gennemsnit optager cirka 6,5 ton CO2. Forklaringen er, at juletræerne står tæt og skyder hurtigt i vejret i vækstsæsonen. Desuden har hvert træ flere generationer af nåle, der bliver siddende på træet i op til syv år. Gødskningen har også stor betydning. Juletræer får kun små mængder gødning i forhold til andre afgrøder, men gødningen gør en stor forskel. Forsøg viser, at ugødskede træer kun optager halvt så meget CO2, fordi de vokser langsommere og bliver mere spinkle.

KONTAKT OS

Hold træet frisk – Optimer opbevaringen af juletræet!

Gør helst begge dele, og vent så længe som muligt med at tage juletræet ind. Så holder det sig smukt længere.

Praktisk erfaringer peger på, at en hovedpinepille kan få rødgran, blågran og omorika til at holde sig friske længere. Tilsæt eventuelt vandet 1-2 brusetabletter med aktivstoffet acetylsalicylsyre (findes f.eks. i Kodimagnyl). Det virker på samme måde som det pulver, man bruger til afskårne blomster: Træet får lettere ved at suge vand. Se forskellen på billederne nederst på siden.

Fjern nettet, når træet skal ind. I frostvejr tager det nogle timer for grene og nåle at komme tilbage til deres oprindelige plads. Træk ikke i grenene. Frosne grene kan være ”sprøde” og knække.

Inde i stuen er det bedst at stille træet et stykke fra brændeovne og andre varmekilder. Desuden bør du så vidt muligt bruge en juletræsfod med vandbeholder. Det er især en god idé, hvis du vil have træet inde i mere end ca. 14 dage. Fyld vand på hver dag, da store træer drikker meget.

Læs eventuelt mere om fæld selv juletræer på sjælland her.

JULETRÆER PÅ SANDET 4

Sandet 4
4130 Viby Sjælland

JULETRÆER PÅ HOVEDVEJEN 310

Hovedvejen 310
4320 Lejre, Kobenhavn